400 g friske blåbær
50 g mandelsplitter
revet skal af ½ citron
200 g mager kvark
½ stang vanilje
2 æg
70 g sukker
smeltet smør
Halvdelen af bærrene tages fra til pynt, resten sættes over med 50 g sukker.
Gives et opkog, til bærrene brister og pureres gennem en sigte.
Mandelsplitter ristes let i ovnen, til de er gyldne.
Citronskallen blancheres et øjeblik i kogende vand, inden den rives og køles i kvark.
20 g sukker, kornene fra vaniljen, mandelsplitter og de 2 æg røres ligeledes sammen med kvark.
Blandingen fordeles i 4 portionsforme, der er penslet med smeltet smør.
Bages i ovnen i vandbad ved 170ºC i ca 20 min.
Lun blåbærpure fordeles på 4 tallerkner.
Kvarkbuddingen vendes ud og anbringes på pureen, omgivet af resten af blåbærrene.