Logo

Kvædefyldte halvmåner - Pasteles

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kvædefyldte halvmåner - Pasteles

# Ingredienser

3½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1¼ dl smør
3 spsk vand
2½ dl kvædemarmelade
flormelis
 

* Tilberedning

Bland hvedemel, bagepulver og salt og smuldr smørret i.
Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt forsigtigt dejen sammen og form den til en kugle.

Rul dejen ud i en cirkel og udstik med en form eller tallerken 10 cm store dejstykker.
Saml resten af dejen og rul den ud igen og stik flere kager ud.

Læg 1 spsk marmelade på midten af hvert dejstykke.
Fugt dejen i kanten med en finger dyppet i vand eller sammenpisket æggehvide og 
læg den sammen som en halvmåne.
Tryk den yderligere fast i kanten med en gaffel.

Læg halvmånerne på en smurt bageplade og bag dem ved 200 °C i 15 min, til kagerne er gyldenbrune.
Flyt dem med en paletkniv over på en bagerist, så de kan afkøle.
Drys evt flormelis på, inden de serveres enten lune eller kolde.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her