3½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1¼ dl smør
3 spsk vand
2½ dl kvædemarmelade
flormelis
* Tilberedning
Bland hvedemel, bagepulver og salt og smuldr smørret i.
Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt forsigtigt dejen sammen og form den til en kugle.
Rul dejen ud i en cirkel og udstik med en form eller tallerken 10 cm store dejstykker.
Saml resten af dejen og rul den ud igen og stik flere kager ud.
Læg 1 spsk marmelade på midten af hvert dejstykke.
Fugt dejen i kanten med en finger dyppet i vand eller sammenpisket æggehvide og
læg den sammen som en halvmåne.
Tryk den yderligere fast i kanten med en gaffel.
Læg halvmånerne på en smurt bageplade og bag dem ved 200 °C i 15 min, til kagerne er gyldenbrune.
Flyt dem med en paletkniv over på en bagerist, så de kan afkøle.
Drys evt flormelis på, inden de serveres enten lune eller kolde.