Parfait er en
flødeis, der tilberedes uden brug af ismaskine. Æg/æggeblommer piskes til en
tyk creme med sukker eller sukkerlage og vendes med letpisket flødeskum inden
isen fryses det kaldes også en "støbt" is.
Parfait opskrift - du får en nem og hurtig is, der kan
kombineres som du lyster. Perfekt til fødselsdage eller dage hvor der skal
hygges.
Arbejdstid: 25 min.
Indfrysningstid: ca. 3 timer Kogetid: 3-4 min. Til ca. 6 personer.
#
4 pasteuriserede
æggeblommer
100 g sukker
½ dl bitter (fx
Gammel dansk)
5 dl piskefløde (let
pisket flødeskum)
Karamelliserede
valnødder:
75 g sukker
100 g valnøddekerner
1 stykke bagepapir +
1 tsk olie
*
Pisk æggeblommerne
skummende med sukker i ca. 10 min. med en elpisker.
Rør forsigtigt
bitter i æggemassen og vend flødeskum i med en dejskraber.
Hæld cremen i en
randform og sæt den straks i fryseren i min. 3 timer, til isen er stivnet.
Smelt sukker til lys
karamel på en pande og tilsæt valnødder.
Rør rundt og hæld
massen ud på et stykke bagepapir smurt med olie.
Skil nødderne fra
hinanden.
VED SERVERING: Dyp
randformen i en skål med varmt vand.
Læg et fad ovenpå og
vend rundt, så randformen kan løftes af.
Anret isen med
karamelliserede valnødder.
TIPS: Det er vigtigt
at bruge pasteuriserede æg/æggeblommer, da iscremen ikke varmebehandles.
Se flere dejlige desserter her
Parfait dækker over to typer isdesserter. I Frankrig, hvor
retten stammer fra, laves parfait med creme, æg, sukker og sirup for at skabe
en vaniljecreme-lignende puré, der ikke nødvendigvis serveres i et glas.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin