500-550 g aubergine
salt
olivenolie
rasp
smør
Nøddefars:
3 dl hakkede nødder (fx cashewnødder)
3 madæbler
1 løg
1 fed hvidløg
1 ½ dl fløde
saft af en citron
½ tsk muskat
½ tsk oregano
½ tsk kanel
½ tsk koriander
Skyl auberginerne og befri dem for stilk og blade.
Skær dem i ½ cm tykke skiver på langs.
Læg skiverne i et fad, drys dem med salt og læg dem i pres med et fad
over. (Det fjerner den bitre smag).
Skyl æblerne, befri dem for stilk og kernehus og riv æblerne groft.
Pil løget, finhak det.
Bland de hakkede nødder med æblestykker og løgstykker.
Rør fløde og krydderier i og drys med lidt salt.
Dup aubergineskiverne tørre (brug køkkenrulle) og gnid dem med olie på
begge sider.
Steg aubergineskiverne gyldne på begge sider i olien.
Læg dem på et stykke køkkenrulle efterhånden som de er færdige.
Sæt ovnen på 180ºC, smør et ovnfast fad med smør og drys med rasp.
Beklæd det med aubergineskiver.
Fordel æblenøddefarsen over.
Dæk med de sidste aubergineskiver.
Drys med rasp og kom smørklatter øverst.
Sæt fadet i ovnen i 1 time.