Logo

Krydderurtesuppe fra Frankfurt + Stikkelsbærkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønnere kan det ikke blive: hurtig sommersuppe, den smager dejligt både som forret og som hovedret. Udvid begejstringen med stikkelsbærkage, den redder søndagen.

Krydderurtesuppe fra Frankfurt

Grønnere kan det ikke blive: hurtig sommersuppe med "Krydderierne fra Frankfurt". Den smager dejligt både som forret og som hovedret

 

2 små løg

30 g smør.

40 g hvedemel

7½ dl grønsagsbouillon

Krydderier: hjulkrone, karse, kørvel, persille, pimpernelle, skovsyre og purløg

50 g cremefraiche 38 %

salt, peber og lidt citronsaft

*

A. 2 små løg skæres i fine terninger.

De steges glasagtige i smør.

Strø hvedemel over og steg videre et øjeblik.

7½ dl grønsagsbouillon hældes i under stadig omrøring.

Kog i 15 minutter.

B. "Krydderier fra Frankfurt", bestående af hjulkrone, karse, kørvel, persille, pimpernelle, skovsyre og purløg nippes af stilkene, skylles og hakkes groft.

C. Krydderierne og cremefraiche kommes i suppen og pureres fint.

Der krydres med salt, peber og lidt citronsaft.

Pr. portion: 7 g protein, 21 g fedt, 24 g kulh. = 307 kcal 1284 kJ

--

Madopskrift billede

Stikkelsbærkage

Begejstringen for stikkelsbær toppes hos englænderne med Gooseberry Competitions. Rekorden for det største bær: kolossale !

Til 14 stykker: Tilberedning: 1 time 30 min. plus køletid

2½ dl mælk

120 g sukker

salt

80 g hvedemel

5 æg, delte

300 g grønne stikkelsbær

1½ dl lys druesaft eller æblesaft

½ dl grøn skovmærkesirup

1 brev klar frugtkagegelé

2 kiwier

1 spsk flormelis

springform (24 cm Ø)

*

A. Mælk, 60 g sukker, 1 knsp salt og hvedemel blandes i en gryde og bringes i kog, mens der konstant røres kraftigt.

Hæld massen i en skål og lad den køle af.

Æggeblommerne vendes i, en efter en med håndmikseren.

Æggehviden piskes stiv med 1 knsp salt med rene piskeris.

Lad 60 g sukker risle i under piskningen og pisk videre i 2 minutter.

Den piskede æggehvide vendes i dejen.

B. Bunden af en springform beklædes med bagepapir, og dejen fordeles glat deri.

Den bages i den forvarmede ovn ved 180˚C (varmluft 160˚C) på nederste rille i 1 time.

Efter de første 30 minutter tildækkes den med bagepapir.

Lad derefter kagen køle af i bageformen.

C. Til kompotten gøres stikkelsbærrene i stand.

Saft, sirup og frugtkagegele blandes og koges op, mens der røres konstant.

Bærrene blandes i, og det hele småkoger i 3-5 minutter med låg, indtil bærrene er bløde, men ikke falder fra hinanden.

Kiwierne skrælles, halveres på langs, skæres i skiver og vendes i kompotten.

Fyld kompotten i kagen og lad den stivne. Drys med flormelis.

Madopskrift billede

IKKE ANDET END VARM LUFT

Først hæver dejen i ovnen, så falder den sammen. Men bare tag det helt roligt: Fordybningen i dejen er hemmeligheden ved enhver frugtkage af denne art.

Pr. portion: 4 g protein, 3 g fedt, 22 g kulh. = 135 kcal 571 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her