(Springform eller små forme, fx. ramequin'er)
250 g smør
375 g sukker
2 æg
100 g korender (små rosiner med meget fin smag)
50 g sukat (1)
¼ stang kanel
1 nelliker
6-8 sorte peberkorn
Reven skal af ½ citron
2 dl mælk
500 g hvedemel
Rør sukker og smør blødt i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Vend frugterne i sammen med melet og rør godt sammen.
Stød alle krydderier helt fint i en morter og vend det i dejen.
Tilsæt citronskal og mælk.
Hæld dejen i smurte, sukkerdryssede forme og bag ved 170ºC i ca. ½ time i ramequin'er og godt 1 ½ time i springform.
Kagen serveres lun, evt. med drænet tykmælk vendt med ingefærsirup (sukkerlage kogt ind med bittesmå ingefærstykker) og flødeskum.
(1) Sukat: Sukat er noget af det vildeste, jeg kender. Kan nogen sige mig, hvad fanden der er sket med denne råvare? Hvorfor er alle så glemsomme, og hvornår får den en renaissance ?