2,5 dl kokosmælk
2,5 dl piskefløde
150 g rørsukker
1 dl friskreven kokos
4 æggeblommer
2 æggehvider
Saft fra én og skal fra 2 limefrugter
5 cl. Malibu
⅓ vaniljestang, flækket
1 knsp. fint salt
Hvid peber (6-8 omgange på en god peberkværn)
Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret.
Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og ⅓ flækket vaniljestang.
Hæld den over æggeblommerne under omrøring.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æggeblommerne legerer - uden at blandingen kommer i kog.
Skrab vaniljekornene ud i cremen.
Smid barken bort eller vask den tør den, og kom den i sukkerkrukken. Hæld cremen i en skål og køl den af.
Pisk fløden til let flødeskum.
Pisk æggehviderne, limesaft og resten af sukkeret.
Rør Malibu i den kolde kokosflødecreme, rør flødeskummet i og vend
forsigtigt i.
Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys. Stil den i en fryser 3-4 timer eller til den er fast.
Tips: Du kan købe kokosmælk på dåse eller lave din egen kokosmælk:
200 g reven kokosnød (helst frisk)
4-5 dl kogende vand
Kom kokosmælken i en skål. Kog vandet og hæld det over kokosmelet.
Lad det køle lidt af og ælt derefter blandingen godt igennem. Hæld
skålens indhold gennem en sigte. Pres og kokosmælken er klar til brug.
Gentag processen en gang eller to. Første hold kokosmælk er mest
intenst smagende.