4 personer
Mintisen:
¼ ltr mælk
75 g sukker
4 stilke mint med blade
2 kiwifrugter
ca. 2 dl champagne eller anden mousserende vin
Til biscotti:
Denne portion rækker til mindst 20 stk
2 hele æg
1 æggeblomme
300 g sukker
300 g hvedemel
½ tsk bagepulver
ca. 35 g hele pistachekerner
100 g mandler
Høje glas eller skåle til at servere desserten i.
Isen:
Kog mælk og sukker op. Tag gryden fra varmen og læg minten i. Lad det trække mindst 6 timer og gerne natten over. Sigtes.
Fryses i maskine eller i en skål, som under indfrysningen røres i med piskeris, så sorbeten ikke fryser til en hårdklump.
Kiwien skrælles og hakkes, kommes i en skål.
Dejen til biscottierne, kan forbedredes dagen i forvejen.
Pisk sammen æg og blomme med sukkeret. Vend resten i og opbevar denne dej i køl. Sprøjtes ud med sprøjtepose uden tyl. på smurt bagepapir og bages/tørres i ca. ½ time med 160ºC.
Skæres i tykke skiver, når det er afkølet.
Serveres bedst samme dag, men kan opbevares et par dage i lufttæt skål.
Når isen skal serveres kommes kiwien i bunden af kolde glas eller skåle. En god kugle is kommes i glassene, lidt fint strimlet mint og et skvat champagne. Servere biscottierne til.