Kartoffelsuppe med brøndkarse
2 porrer
1 lille selleri
1 stor gulerod
2 løg
600 g kartofler
3 spsk olie
5 dl mælk
2 bouillonterninger
salt og peber
reven muskat
2 bdt brøndkarse (eller 1½ bakke karse)
Tilbehør: groft brød, smør og ost
*
Skær porrerne i tynde ringe og riv selleri og gulerod groft på råkostjernet.
Hak løgene og skær kartoflerne i terninger.
Lad porrer, selleri, gulerod og løg snurre 5 minutter i olien.
Rør hele tiden.
Tilsæt kartoflerne og fyld op med mælk og ¾ l kogende vand, tilsat bouillonterninger.
Lad suppen koge sagte under låg i 20-25 minutter.
Smag til med salt, peber og muskat og rør klippet brøndkarse i.
Server suppen med groft brød, smør og ost.
Appelsinkvark med havredrys
300 g kvark
1½ spsk honning
2 appelsiner, saft af
3 spsk mælk eller fløde
8 spsk grove havregryn
10 mandler
smør eller margarine
*
Blend kvark, honning, appelsinsaft, mælk eller fløde godt og fordel det i 4 portionsskåle. Stil dem koldt.
Bland havregrynene med hakkede mandler og rist det hurtigt på panden i lidt fedtstof.
Drys blandingen over desserten umiddelbart før serveringen.