Logo

Karamelrand - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En dessert, som også kendes i de sydeuropæiske lande, her tilbereder man blot desseren i små portionsforme.

Til 5-6 personer

 

Karamel:

250 g sukker (3 dl)

2 dl kogende vand

Endvidere:

6 dl fløde (13%)

1 stang vanilje

6 æg

4 spsk sukker

2 ½ dl piskefløde

 

Smelt sukkeret lysebrunt på en pande.

Kom det smeltede sukker i en rand­form på 1 liter og fordel karamellen i formen ved at vippe med formen - pas på for formen bliver meget varm.

Hæld den overskydende karamel tilbage på panden og tilsæt kogende vand.

Lad det koge lidt ind.

Hæld karamel blandingen fra panden og lad den blive kold.

Bring fløde (13 %) i kog.

Pisk de hele æg og sukkeret let sammen.

Pisk den koghede fløde i æggemassen.

Hæld cremen gennem en sigte i den karamel beklædte form.

Kom folie over og sæt formen i vandbad i ovnen ved 150°C i ca. 45 minut­ter - eller til cremen er stivnet.

Lad randen blive helt kold, før den vendes ud på serveringsfadet.

Pisk fløden til skum og bland den forsigtigt med den kolde karamel.

Ser­ver karamelsaucen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her