En dessert, som også kendes i de sydeuropæiske lande, her tilbereder man blot desseren i små portionsforme.
Til 5-6 personer
Karamel:
250 g sukker (3 dl)
2 dl kogende vand
Endvidere:
6 dl fløde (13%)
1 stang vanilje
6 æg
4 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde
Smelt sukkeret lysebrunt på en pande.
Kom det smeltede sukker i en randform på 1 liter og fordel karamellen i formen ved at vippe med formen - pas på for formen bliver meget varm.
Hæld den overskydende karamel tilbage på panden og tilsæt kogende vand.
Lad det koge lidt ind.
Hæld karamel blandingen fra panden og lad den blive kold.
Bring fløde (13 %) i kog.
Pisk de hele æg og sukkeret let sammen.
Pisk den koghede fløde i æggemassen.
Hæld cremen gennem en sigte i den karamel beklædte form.
Kom folie over og sæt formen i vandbad i ovnen ved 150°C i ca. 45 minutter - eller til cremen er stivnet.
Lad randen blive helt kold, før den vendes ud på serveringsfadet.
Pisk fløden til skum og bland den forsigtigt med den kolde karamel.
Server karamelsaucen til.