(6-8 personer)
Sorbet:
9 dl vand
2 dl rød portvin
Saft af ½ citron
8 stks. kanelstang
500 g brun farin
Grissini:
250 g hvedemel
150 g flormelis
½ vaniljestang
½ tsk stødt kanel
150 g blødt smør
Sorbet: Kog alle ingredienser kort op, skum og nedkøl til næste dag.
Fisk kanelstængerne op næste dag.
Kør lagen til sorbet på ismaskine og fyld i små udvalgte glas.
Frys igen.
Server let tempereret med nedenstående grissini til.
Grissini: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej.
Stil koldt ½ time.
Udrul dejen i lige lange og lige tykke pølser, ca. 10 x ½ cm.
Bag grissinierne på bagepapir ved 160°, til de er sprøde og let gyldne, 12-16 minutter.
Opbevar grissini i tætsluttende kagedåse!