Kærnemælkskoldskål - Marie's
Når det begynder at blive lidt lunt i vejret, er koldskål en af de mest populære hverdagsdesserter. Kærnemælkskoldskål tilberedt med den "gammeldags" kærnede mælk er at foretrække.
Til 4 personer
2 æggeblommer
ca. 1 dl sukker, eller efter smag
1 spsk reven citronskal
1 ¼ liter kærnemælk
flødeskum
Pisk æggeblommer med sukkeret og rør kærnemælk og reven citronskal i.
Lad koldskålen stå køligt, indtil den skal serveres.
Flødeskumsklatter kommes på eller serveres til sammen med kammerjunkere eller tvebakker.
Tips: Der kan være en risiko ved rå æg p.g.a. salmonella. Dyp evt. æggene i koghedt vand i 30 sekunder, eller brug frosne æggeblommer fra supermarkedet.
Koldskålen kan tilsættes vanilje, og der kan kommes bananskiver, appelsinstykker eller friske bær i, alt efter årstiden. Ymer eller ylette kan bruges i stedet for kærnemælk.
Kørom: Kom 1 dl reven rugbrød i koldskålen sammen med 50 g rosiner. Hakkede mandler kan evt. kommes i sammen med rosinerne.