Når det er varmt og danskerne holder ferie, og vejret er som
skal være; Solrigt, betyder det samtidigt, at vi kaster os over koldskålen.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 10min. Køletid: 1 time
#
2 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
1 citron
1½ l kærnemælk
1½ dl piskefløde
50 g kammerjunkere
*
1. Rør en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Den skal være
tyk og luftig.
2. Skær den midterste del af citronen (ca. halvdelen) i
meget tynde skiver.
Læg dem til side.
Riv skallen af de to ender og pres saften ud.
Kom begge dele i æggesnapsen.
3. Pisk kærnemælken i æggemassen og hæld koldskålen op i en
glasskål.
Stil den i køleskabet mindst 1 time.
4. Ved serveringen skal citronskiverne flyde på koldskålen.
Server flødeskum og kammerjunkere til.
Tips: Den allernemmeste sommerdessert er nyplukkede bær med
iskold piskefløde.