Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 10 min. Køletid: 1 time
# Ingredienser
2 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
1 citron
1½ l kærnemælk
1½ dl piskefløde
50 g kammerjunkere
* Fremgangsmåde
1. Rør en æggesnaps af æggeblommer og sukker.
Den skal være tyk og luftig.
2. Skær den midterste del af citronen (ca halvdelen) i meget tynde skiver.
Læg dem til side.
Riv skallen af de to ender og pres saften ud.
Kom begge dele i æggesnapsen.
3. Pisk kærnemælken i æggemassen og hæld koldskålen op i en glasskål.
Stil den i køleskabet mindst 1 time.
4. Ved serveringen kan citronskiverne flyde på koldskålen.
Server kammerjunkere til.
Variationer:
Koldskål kan krydres med kardemomme, vaniljesukker eller appelsin i stedet for citron.
Ituskåren frugt, hele bær, snittede mandler eller flødeskum kan serveres til koldskål.
Brug madABCs Madplantil at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæsonog Grill +
----------- ooo OÔO ooo -----------