500 g jordbær, friske eller frosne
75 g sukker
1 tsk peberkorn, sorte
1 stk kryddernelliker
2 stk laurbærblade
1 cm kanel, stang
2 kapsler kardemomme, hel
1 stk vanilliestang, flækket
50 g brun farin
1,25 dl vand
125 g jordbær, frosne
2 dl græsk yoghurt 0,1%
50 g flormelis
Smelt sukker og farin i vandet ved svag varme og tilsæt krydderierne.
Kog sukkerlagen forsigtigt til en sirup.
Sigt krydderierne fra og tilsæt 1 kg blendede jordbær.
Kog suppen op og lad den køle af.
Sæt den i køleskab og server kold.
De let optøede bær blendes sammen med flormelis og græsk yoghurt.
Er isen for blød kan den stilles i fryseren til den har en passende konsistens.
Hæld den kolde suppe i afkølede tallerkener, læg en kugle is i midten og pynt evt. med friske bær.