Har du lidt overmodne jordbær, er de perfekte til at lave en
jordbærroulade, der er en sød sag uden ret meget fedt.
2 roulader, 12 personer. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 7-8
min. Hviletid: mindst 1 time. fryseegnet
#
Syltede jordbær:
300 g jordbær
½-1 dl vand
175 g sukker
Rouladebunde:
3 æg
75 g sukker
75 g hvedemel
25 g smør
1 spsk rørsukker
Pynt:
friske skovjordbær
*
Skyl jordbærrene i koldt vand, dryp dem godt af, og pil
haserne af.
Skær store bær i mindre stykker, og bring bærrene i kog med
vand.
Tilsæt sukker, og kog i 3-4 min. ved svag varme.
Lad de syltede bær køle af.
Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme - 8-10 min. med
en håndmikser.
Sigt melet i æggemassen, og vend dejen sammen med en
dejskraber.
Rør forsigtigt smeltet smør i.
Smør dejen ud til 2 firkanter (ca. 30 x 20 cm og 1 cm i
tykkelse) på en bageplade med bagepapir. Bag rouladebundene i en 200 °C varm
ovn med varmluft i 7-8 minutter.
De skal være lyse, men lige lidt lysebrune i kanterne.
Drys et nyt stykke bagepapir med sukker.
Vend rouladebundene ud på det, så bagsiden af det gamle
bagepapir vender opad.
Kom vand på hænderne, og dup vanddråber på det gamle
bagepapir.
Vent et par minutter, og træk papiret af.
Smør de syltede jordbær ud på de to rouladebunde.
Rul bundene fast sammen til roulader, og pak dem stramt ind
i bagepapiret.
Lad rouladerne sætte sig mindst en time.
Skær rouladerne i skiver, og læg dem på et fad med friske
skovjordbær.
TIPS: Server med jordbær og mynte i en kande koldt vand -
det er enkelt og forfriskende på varme sommerdage.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin