Logo

Jordbær romaine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg friske jordbær
2-3 spsk sukker
½ tsk Vanila
¼ l. piskefløde, pisket til skum
1 blad husblas
2 spsk kogende vand
2 spsk flormelis

Mandelbuer: (ca. 50 stk )
50 g smør
50 g flormelis
1 tsk revet citronskal
1 tsk citronsaft
50 g smuttede, malede mandler
25 g hvedemel

Glasur:
100 g flormelis
2 spsk citronsaft eller Citrus Nekta

Bærrene skylles. Et stort bær med stilk tages fra til pynt.
Bærrene pilles og drysses med sukker og Vanila.
Fløden piskes ikke for stiv.
Husblasen udblødes og smeltes i 2 spsk kogende vand.
Sukkeret røres i. Husblasopløsningen hældes på en gang i flødeskummet og røres ud deri.
Flødeskum og jordbær lægges lagvis på et fad i pyramideform.
Man slutter med en top flødeskum og et stort bær.
I kanten stilles mandelbuer med citronglasur.

Mandelbuer:
Smørret røres blødt. Sukkeret drysses i.
Citronskal, saft, mandler og hvedemel røres i.
Dejen fyldes i en sprøjtepose med flad tylle og sprøjtes ud på smurt plade i flade bånd på ca. 6 cm.
Kagerne bages i forvarmet ovn 6 min. ved 185°C
Alle kagerne skal være bagt på en gang.
Pladen afkøles 1-2 min., før kagerne forsigtigt løsnes med en paletkniv og bues over en flaskehals. Hvis de sidste kager bliver hårde, må pladen stilles i ovnen igen et øjeblik.
Mandelbuerne kan gemmes i kagekasse.
De glaseres før brug med citronglasur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her