Sprød og luftig marengskage med frugt på toppen. Her er det
en ekstra lækker udgave med jordbær dyppet i chokolade.
8 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 1 time
#
Marengsbund:
5 æggehvider
150 g flormelis
1½ spsk majsstivelse
1 tsk citronsaft eller eddike
Jordbær:
500 g jordbær
200 g chokolade (evt. 75 g af hver slags: hvid, lys og mørk)
Creme:
4 dl piskefløde
1 vaniljestang
2 spsk flormelis
*
Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en skefuld
flormelis.
Tilsæt citronsaft, og drys løbende resten af flormelissen i
under piskning.
Når hviderne er stive, drysses majsstivelsen i.
Pisk yderligere et par min.
Sæt dejen i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm på en bageplade
med bagepapir.
Bag den i ovnen ved 125 °C i ca. 1 time. - til den er sprød.
Lad marengsbunden køle af på bagerist.
Skyl jordbærrene i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Smelt chokoladen ganske langsomt i en skål over vandbad
(brug hver sin skål, hvis du har flere varianter). Rør ind imellem.
Tag skålen op, og lad chokoladen køle lidt af, til den er
tyktflydende.
Dyp jordbærrene halvt ned i den smeltede chokolade, og læg
dem på bagepapir.
Lad chokoladen størkne.
Pisk fløde og kornene fra vaniljestangen til flødeskum.
Smag til med lidt flormelis.
Kom et jævnt lag på marengsbunden lige før servering, og
fordel jordbærrene på toppen.
Nyd pavlova'en frisklavet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin