Logo

Italiensk mælkeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 æggeblommer
170 g sukker
8 dl sødmælk (økologisk)
1 stang vanilje

Kog sødmælken op med den flækkede vaniljestang og de udskrabede korn. Lad den trække væk fra ilden. Pisk æggeblommerne længe med sukkeret, til massen er hvid og luftig. Si mælken over æggemassen og tryk al saft af vaniljestangen. Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden. Varm forsigtigt op under omrøring. Så snart cremen viser tegn på at tykne - d.v.s. den skal hænge så meget ved en træske, at man med en finger kan trække en streg på bagsiden af skeen, der beholder 'sporet'. Cremen må absolut ikke koge. Hæld cremen i en skål og køl den af under jævnlig piskning. Hæld den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens brugsanvisning. Isen kan varieres som andre isopskrifter med fx. tilsætning af knust hård nougat, eller 50 g cacao kogt sammen med mælk og vanilje.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her