Italiensk kalvegryde
4 spsk (oliven)olie
3 løg
2 fed hvidløg
600 g reelt kalvekød
1 ds flåede tomater
1 tsk karry
salt
½ tsk cayennepeber
1 tsk kapers
1 spsk hakkede, sorte oliven
2 dl langkornede ris
Tilbehør: brød, salat
*
Varm olien op og rist de hakkede løg og knuste hvidløgsfed let.
Tilsæt kødet, der er skåret i små terninger, og svits det godt.
Kom tomaterne i gryden og tilsæt karry, salt og cayennepeber.
Spæd med 3-4 spsk væde fra tomaterne og læg låg over gryden.
Lad det snurre sagte i ca. 50 minutter - eller til kødet er godt mørt.
Smag om nødvendigt til med lidt mere salt og drys med kapers og hakkede oliven.
Server løse ris, brød og salat til.
Skyl risen og lad den dryppe godt af i en sigte.
Bring 3 dl vand i kog med ca. 1 tsk salt og drys risen i.
Dæmp varmen og læg tætsluttende låg over.
Lad risen stå over svag varme i 12 minutter.
Sluk for varmen og lad den stå endnu 12 minutter under låg.
Rør den løs med en gaffel.
Tips: Læs altid brugsanvisningen på pakken! Der findes i dag mange slags ris på markedet - med lige så mange tilberedningsformer.
Bananfromage
4 helt modne bananer (dvs med brune pletter på skrællen)
1 spsk cognac
3 æg
5 blade husblas
2 dl piskefløde
reven chokolade
*
Mos bananerne med cognac og rør de sammenpiskede æggeblommer i lidt efter lidt.
Tilsæt den udblødte, smeltede husblas og rør forsigtigt, til det begynder at stivne.
Vend først den stiftpiskede fløde og derpå de stiftpiskede hvider i massen.
Fyld den i en skål, der er penslet med en anelse neutral olie, eller i portionsskåle og stil koldt et par timer.
Vend eventuelt desserten ud på et fad og drys med rigelig reven chokolade.