(Macedonia di frutta) 4 personer
1 banan
3 mandariner
1 skive frisk ananas
1 appelsin
1 rødt sprødt æble
12 store blå eller grønne druer
2 dl vand
200 g sukker
2-3 spsk abrikosbrandy, kirsch eller hvidvin
evt. vaniljeis
Vask æble og druer. Skær æblet i kvarter med skrællen på. Skær kernehuset ud og skær æblekvarterne i tern på ca. 2,5 cm. Del druerne og fjern kernerne. Skræl bananen og skær den i 'tern'. Skær ananasen i tern. Pil mandariner og appelsinen og del dem i både. Del bådene i to. Det kan være en god ide at skære skrællen af appelsinen ved først at skære top og bund af den og derefter skære skrællen af i buede snit fra top til bund helt ind til det bare kød. Derefter skæres frugtkødet ud mellem lamellerne og deles i to. Læg al frugten i en glasskål. Kog sukker og vand til en tyk sirup, som dog ikke må tage farve. Lad den køle af og smag den til med likør, kirsebærbrændevin eller hvidvin. Hæld den kolde lage over frugten og lad den trække et par timer i køleskab. Tilsæt evt. mandelsplitter til sidst. Server evt med vaniljeis.