dej:
3 æg
150 g sukker
75 g hvedemel
parfait:
3 dl piskefløde
4 spsk sukker
½ pk.frosne jordbær
4 ringe ananas i trekanter
4 spsk grofthakket chokolade
Først bages en rouladebund:
De hele æg piskes med sukker til tykt skum.
Heri vendes melet og dejen smøres ud i en papirsform, omkring 25x30 cm.
Bagetid: ca. 8 min. ved rask varme, 250ºC .
Unden skæres ud til store trekanter, der kan passe til den form, som isen skal fryses i.
Der kan også anvendes en skål med runde sider.
Skålen er skyllet med vand og drysset med sukker.
Heri stilles trekanterne, så spidserne går sammen i bunden af skålen.
Heri hældes Parfait-isen:
Flødeskummet smages til med sukker, og de frosne lidt optøede jordbær kommes i sammen med ananastrekanterne og grofthakket chokolade.
Når isen er kommet i formen, stødes denne i bordet, hvorefter folie eller pergament bindes over skålen, som fryses.
Sænkes få sekunder i varmt vand, inden isen vendes ud på et fad.
P.S.
Tag den op af fryseren i god tid inden servering, da de frosne frugter holder godt på kulden.