3 æg
125 g sukker
1 spsk koldt vand
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt
Fyld:
¾-1 liter blød vanilje- eller nougatis
200 g friske eller frosne let optøede hindbær
Pynt og servering: Sigtet flormelis og friske bær
Pisk æg og sukker tykt, pisk vandet i.
Bland hvede- og kartoffelmel med hjortelaksalt, sigt og vend blandingen i dejen.
Smør rouladeformen, bred dejen i og bag rouladen ved 200ºC, i 15 min.
Vend formen over på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og lad
rouladebunden stå, til den er afkølet.
Rul rouladebunden let sammen med papiret.
Rul den ud igen, læg og smør isen - som ikke må være for hård- i et
jævnt lag over ¾ af kagebunden.
Drys hindbærrene på og rul dejen fast sammen på den brede led til en
tyk roulade, der pakkes i plastpose og lægges i fryseren mindst 4 timer.