Brug denne opskrift til at lave en lækker hjemmelavet is
(flødeis), som smager himmelsk. Du kan nyde den som den er eller tilsætte din
egen favoritsmag. Isen smager rigtig godt sammen med blandet frugt.
(4 pers.)
# Ingredienser
½ liter piskefløde
3 æggeblommer
60 g sukker (¾ dl)
korn af ½ stang vanilje
Tilbehør: henkogte abrikoser, ananas ringe eller friske
kiwifrugter
*
Fremgangsmåde:
Pisk fløden stiv.
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen.
Hæld cremen i en isform eller kageform.
Dæk med tætsluttende låg eller alufolie.
Sæt cremen i dybfryser, og frys den 4-5 timer.
Skyl formen under koldt vand.
Løs isen langs kanten, og vend den ud på et fad, eller skiv
den op med en ske.
Tips: Du kan også lave en kanel-, chokolade-, kaffe-, nougat
- eller likøris.