Desserten er for voksne: en cremet trifli med ladyfingers, kaffe
og whisky.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min.
Trækketid: mindst 1 time.
#
Whiskycreme:
2 dl sødmælk
2 æg
1 spsk majsstivelse
40 g sukker
½ dl irsk
whisky (fx Tullamore Dew)
½ dl piskefløde
Trifli:
8 italienske ladyfingers (der også anvendes til tiramisu -
eller 1 lagkagebund)
4 espresso eller 2 dl stærk sort kaffe
4 tsk farin
Topping:
1½ dl piskefløde
*
Pisk mælk sammen med æg, majsstivelse og sukker i en gryde.
Bring det i kog under piskning, og pisk konstant i 3-4 min.
Afkøl cremen, og pisk den igennem med whisky og evt. fløde
til passende blød konsistens.
Knæk ladyfingers i halve, og sæt dem i kanten af 4
portionsglas.
Rør espresso med farin, til den er opløst.
Hæld kaffen i glassene, og lad kagerne opsuge kaffen.
Fordel whiskycremen i portionsglassene.
Lad dem trække i ca. 1 time i køleskab.
Pynt med flødeskum.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin