Logo

Irsk whisky-trifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Irsk whisky-trifli

 

Desserten er for voksne: en cremet trifli med ladyfingers, kaffe og whisky.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: mindst 1 time.

#

Whiskycreme:

2 dl sødmælk

2 æg

1 spsk majsstivelse

40 g sukker

½ dl irsk whisky (fx Tullamore Dew)

½ dl piskefløde

 

Trifli:

8 italienske ladyfingers (der også anvendes til tiramisu - eller 1 lagkagebund)

4 espresso eller 2 dl stærk sort kaffe

4 tsk farin

 

Topping:

1½ dl piskefløde

*

Pisk mælk sammen med æg, majsstivelse og sukker i en gryde.

Bring det i kog under piskning, og pisk konstant i 3-4 min.

Afkøl cremen, og pisk den igennem med whisky og evt. fløde til passende blød konsistens.

 

Knæk ladyfingers i halve, og sæt dem i kanten af 4 portionsglas.

Rør espresso med farin, til den er opløst.

Hæld kaffen i glassene, og lad kagerne opsuge kaffen.

 

Fordel whiskycremen i portionsglassene.

Lad dem trække i ca. 1 time i køleskab.

 

Pynt med flødeskum.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her