og appelsinpocherede pærer - (6-8 personer)
9 dl fløde
6 blade gelatine
110 g sukker
Frisk ingefærrod efter smag
1 stang vanilje
Karamelsauce:
200 g sukker
¼ stang vanilje
1 knsp. kanel
Appelsinpocherede pærer:
½-1 moden saftig pære pr. person
½ l vand
225 g sukker
2 appelsiner
½ citron i tynde skiver
Panna cotta: Kog halvdelen af fløden, sukkeret, den flækkede vaniljestang og ingefær op.
Lad trække smag af ingefær i ca. 20 minutter.
Udblød gelatinen og smelt den i den varme vaniljefløde.
Tilsæt resten af fløden, si massen og hæld den forsigtigt i forme.
Stil påkøl.
Alt dette kan sagtens laves dagen før!
Karamelsauce: Karameliser sukker og krydderier i en tykbundet gryde. Tilsæt vand kog til en homogen sirupskonsistens.
Si saucen og køl af.
Appelsinpocherede pærer: Kog sukkerlagen sammen på vand, sukker, saft af appelsiner og med citronskiver.
Pocher pærerne i lagen og stil til afkøling.
Panna Cotta kan også serveres med friske bær, som man giver et lille opkog.
Også lækkert som natmad.