450 g reine-clauder blommer
1 ½ dl cognac/blommebrændevin
75 g fuldkornsmel
100 g råsukker
4 æg
½ dl olivenolie
Vanillie essens
Stødt kanel
Salt
Skyl blommerne, del dem og fjern stenene.
Marinér dem mindst en time i cognac og en pris stødt kanel.
Bland hvedemel, sukker og de piskede æg til en jævn, tyk dej.
Tilføj et par dråber vanilje essens, en anelse salt og den cognac, blommerne ikke har opsuget.
Smør et ovnfast fad med olie og sæt det en halv snes minutter i den forvamede ovn ved 200°C.
Tag fadet ud og kom halvdelen af dejen i formen.
Bag den i et kvarters tid ved god ovenvarme til den har hævet sig godt. Tag fadet ud, læg blommerne på og dæk dem med resten af dejen.
Bag igen i omkring fyrre minutter - eller til blommetærten er gylden. Dejen kan også bruges til kirsebær, men det tager jo længere tid at udstene dem.
Kirsebær fortjener at trække i cherry heering eller en kirch.