Sorbet er en halvfrossen næsten slushagtig is, der har mange
anvendelser. Du kan bruge sorbet mellem retterne for at rense ganen for den
forrige ret, så gæsterne er klar til den næste ret med frisk appetit. Denne
opskrift er en vinsorbet, men mange andre ingredienser kan anvendes med fint
resultat.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. Frysetid: ca. 3
timer
#
5 dl hvidvin
160 g (2 dl) melis
2 citroner
1 æggehvide
Bærsauce:
250 g blandede røde bær
2-3 spsk melis
1 dl kirsebærlikør
*
1. Hæld vin, sukker, den revne skal og saft af citronerne i
en gryde.
Bring det i kog og lad det koge i 5 min.
2. Hæld det i en frysefast form, der dækkes til og stilles i
fryseren, til den er halvfrossen (ca. 1½ time).
Rør den igennem et par gange.
3. Pisk æggehviden stiv og vend den i.
Frys videre, ca. 1½ time endnu.
4. Skyl bærrene.
Drys dem med sukker og hæld likøren over.
Lad det stå og trække.
Hæld saucen over ved serveringen.