Lav din egen, hjemmelavede hvidvinsgelé - nemt og enkelt med
madABC og denne dejlige opskrift.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/køletid: ca. 2 timer
#
½ liter hvidvin (fx
sauvignon blanc, gewürztraminer eller riesling)
5 blade husblas
2-3 spsk flormelis
(afhængig af vinens sødme)
Vaniljesauce:
1 stang vanilje
2½ dl sødmælk
50 g sukker
6 æggeblommer
2 tsk majsstivelse
Tilbehør: 150 g
blandede bær (fx hindbær, brombær og blåbær)
Pynt: citronmelisse
*
Hæld hvidvinen i en
gryde, og varm den op til ca. 50 °C.
Læg husblas i blød i
koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud af
husblasbladene, og rør dem i den varme vin, så de straks smelter.
Smag til med
flormelis.
Hæld vinblandingen i
4 portionsforme, og lad geléen stivne i køleskabet - det tager et par timer.
Flæk vaniljestangen,
og skrab kornene ud.
Kom dem i en gryde
sammen med den tomme vaniljestang, mælk og sukker, og giv det et opkog.
Pisk æggeblommer og
majsstivelse sammen i en skål, og pisk lidt af den kogende mælk i.
Hæld denne
æggeblanding tilbage i mælkegryden, og varm op under piskning, til saucen er
tyknet. Saucen må ikke koge, for så vil den skille.
Si cremen over i en
skål, der står i et isbad.
Vend vingeléerne ud
af formene (dyp dem evt. hurtigt' i en skål med varmt vand).
Anret med friske bær
og citronmelisse, og server vaniljesaucen til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin