Fromage er en dessert som mormor ofte serverede, måske som
citronfromage, men denne dessert er anderledes, ny og rigtig spændende
4-5 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 3 min. Køletid:
ca. 2 timer.
#
1 dl hvidvin fx (Sauvignon Blanc, Gewürztraminer eller
Riesling)
4 blade husblas
2 æggeblommer
100 g sukker
2½ dl piskefløde
Tilbehør:
2 modne avocadoer
2 sweetie eller grapefrugter
1 dl flormelis
50 g hele mandler
*
Lun hvidvinen i en gryde til ca. 50 °C.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i den varme
vin, så de straks smelter.
Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum.
Hæld den varme hvidvinslage i en stråle i æggeskummet.
Pisk fløden til let skum, og vend den straks i vincremen.
Fordel cremen i 4-5 portionsforme, og lad fromagen stivne i
køleskab i et par timer.
Rist de hele mandler med skind gyldne på en tør pande ved
svag varme.
Hak dem, og drys dem på fromagerne.
Server hvidvinsfromage med små stykker avocado blandet med
stykker af sweetie og lidt flormelis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin