1 dl akaciehonning
3 spsk citronsaft
2 æg
3 dl piskefløde
Frugt:
2-3 kiwifrugter
3 friske ferskner (eller 3 konserverede)
½ kg jordbær
Sauce:
2 dl vand
1 dl sukker
1 stang vanilje
½ kg jordbær
Honningisen:
Rør honningen lind med citronsaften og tilsæt æggeblommerne.
Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig.
Bland først flødeskummet i honningblandingen og vend derpå forsigtigt de stiftpiskede hvider i.
Hæld blandingen i en form og stil den i fryseren i 4-5 timer.
Rør i isen af og til den første time.
Frugten:
Skræl kiwierne og skær dem i skiver.
Skold og flå fersknerne og skær dem i smalle både.
Konserverede skal blot dryppe af og skæres i både.
Befri jordbærrene for haser, skyl og halvèr dem.
Jordbærsaucen:
Kom vand og sukker i en gryde.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med stangen i
sukkerblandingen.
Kog lagen i ca 5 min. og lad den køle af.
Fjern vaniljestangen.
Purèr de rensede og skyllede jordbær gennem en sigte eller i blender og
bland purè og lage.
Anretning:
Tag isen ud af fryseren ca 10 min før servering.
Vend den ud på et serveringsfad.
Hæld saucen rundt om isen og fordel frugten herpå eller servèr den til i
en (klar) glasskål og servèr straks.