Æbler:
8 pigeonæbler
4 spsk honning
2 spsk stødt kanel
Fyld:
75 g kastanjepuré
150 g marcipan
2 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
Start med at lave fyldet, hvilket er ret simpelt!
Alle ingredienser røres sammen til en ensartet masse.
Vask æblerne og skær bunden lidt til, så de kan ”stå selv”.
Skær toppen af æblet, lidt over midten, udhul dem så kernehuset er helt væk.
Kom fyldet inden i æblerne og læg låget på igen.
Bland honning og kanel og rul eller drys æblerne heri, stil dem i et ildfast fad eller en bradepande (det skal være smurt), og bag æblerne i ovnen ved 180°C i ca. 10-15 min. eller til de er møre, men gerne lidt sprøde endnu.
Kanelis:
5 dl piskefløde og 5 dl sødmælk
8 æggeblommer
125 g sukker
0,5 dl kanelstænger groft knust
Kog fløden og mælken op med kanelen.
Pisk æggeblommerne med sukkeret.
Tilsæt den varme fløde under piskning, og lad den stå og trække et kvarters tid.
Sigt den gennem en fin si, og kør isen færdig i en ismaskine.
Server æblerne lune med isen – det er altså jul på fuld skrue!