Frosne hindbær kan bringe lidt sommerstemning ind i huset på de tidspunkter, hvor der er langt til hindbærsæsonen. De er gode at bruge til en hurtig is som i denne opskrift.
Hindbæryoghurt:
4 dl A-38 eller yoghurt naturel
100 g sukker
250 g frosne hindbær
1 dl piskefløde
Citronkage:
2 æg
½ dl sukker
Revet skal af ½ usprøjtet citron
11/2 spsk majsstivelse
½ tsk bagepulver
½ dl hvedemel
4 mandariner
Hindbæryoghurt:
Afdryp A-38 eller yoghurt i et kaffefilter et par timer.
Rør sukkeret i. Pisk fløden til skum og vend den i.
Knus de frosne hindbær evt. i en foodprocessor og bland dem i yoghurtmassen. Sæt det i fryseren ½ time.
Citronkage:
Tænd ovnen på 175°C .
Pisk æg og sukker til stift skum.
Pisk citronskal og majsstivelse i.
Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en smurt springform (20 cm) og bag den i 25 min.
Lad den køle af på en bagerist.
Fordel hindbæryoghurten over kagen og byd skiver af mandarin til.
Frugt pr. person: ca. 125 g