Sødt til dessert
300 g hindbær
2½ dl æblesaft
1 tsk kartoffelmel
flydende sødemiddel
1 æggehvide
1 spsk sødemiddel Atwell
*
A. Nip hindbærrene.
Tag 2 spsk æblesaft fra og kog resten op sammen med hindbærrene.
Blend og sigt bærrene.
B. Rør kartoffelmelet med resten af æblesaften.
Kog hindbærmosen op, jævn den med kartoffelmelsblandingen, smag til med sødemiddel og lad den stå og køle af i to dybe tallerkener.
C. Pisk æggehviden stiv med Atwell.
Bring vand i kog i en bred gryde.
Form små æggehvideboller med en teske og lad dem simre i vandet under låg i 5 min.
D. Server bollerne på hindbærrene.
Per Portion 274/66 kJ/kcal. 2 g protein. 0 g fedt. 14 g kulhydrat. 6 g fibre.
Tips: Atwell eller Perfect Fit er de bedste sødestoffer til desserter, hvor fx æg skal piskes luftigt.