Kage:
175 g smør
250 g hvedemel
1 knsp salt
100 g sukker
1 æg
2 spsk fløde
Fyld:
1 kg æbler
75 g sukker
75 g rosiner
25 g hakkede mandler
Remonce:
75 g smør
75 g sukker
25 g hakkede mandler
Tilbehør:
2 ½ dl piskefløde
Smørret smuldres i melet.
Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen.
Dejen hviler koldt i ca. 1 time, inden den rulles ud i ⅓ cm's tykkelse og skæres ud i 2 runde kager på størrelse med en springform.
Den ene kage bruges som låg, den anden lægges i bunden af springformen. Resten af dejen bruges til at dække siden af springformen.
Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, der lægges i springformen og drysses over med sukker, rosiner og hakkede mandler.
Låget lægges over æblerne og presses til i kanten.
Remoncen røres hvidt og fordeles på låget.
Prik med en gaffel hist og her.
Bages ved 200ºC i ca. 1 time.
Kagen serveres lun med koldt flødeskum til.