Logo

Herregårdsæblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kage:
175 g smør
250 g hvedemel
1 knsp salt
100 g sukker
1 æg
2 spsk fløde
 
Fyld:
1 kg æbler
75 g sukker
75 g rosiner
25 g hakkede mandler
 
Remonce:
75 g smør
75 g sukker
25 g hakkede mandler
 
Tilbehør:
2 ½ dl piskefløde
 
Smørret smuldres i melet.
Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen.
Dejen hviler koldt i ca. 1 time, inden den rulles ud i ⅓ cm's tykkelse og skæres ud i 2 runde kager på størrelse med en springform.
Den ene kage bruges som låg, den anden lægges i bunden af springformen. Resten af dejen bruges til at dække siden af springformen.
Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, der lægges i springformen og drysses over med sukker, rosiner og hakkede mandler.
Låget lægges over æblerne og presses til i kanten.
Remoncen røres hvidt og fordeles på låget.
Prik med en gaffel hist og her.
Bages ved 200ºC i ca. 1 time.
Kagen serveres lun med koldt flødeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her