4 store æg
200 g lyst rørsukker, eller 100 g lyst rørsukker og 100 g muscavado (mørkt "mørk farin", )
1 dl akaciehonning
vaniljekorn fra 1 stang vanilje
2 tsk stødt kanel
2 spsk nøddeolie (macadamianøddeolie, valnøddeolie eller hasselnøddeolie)
revet skal og saft fra en ubehandlet appelsin
1 dl yoghurt 0,1%
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk fintmalet havsalt
350 g revet gulerod
1 dl mørke rosiner
Pisk æg med sukker, honning og vaniljekorn.
Rør kanel, olie, appelsin og yoghurt i.
Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt og rør det i dejen.
Vend til sidst gulerod og rosiner i.
Læg dejen i en springform / silikoneform og bag den ved 175°C varmluft i 1 time.
Topping til gulerodskagen: julienner af appelsin
Flødeskumserstatning:
fromage frais røres og smages til med: revet appelsinskal fra ubehandlet appelsin, vaniljekorn, lyst rørsukker og/eller en skvæt sød sherry med stor smag af svesker!