Granma er ikke nogens bedstemor, men den yacht, som Fidel Castro og Che Guevara i slutningen af 50'erne returnerede til Cuba i for at nationalisere rom- og cigarproduktionen. Desuden er det også navnet på regeringsavisen. Granma befinder sig på Revolutionsmuseet i Havana, og er en af de bedst bevogtede nationale klenodier.
Granma's Cuba Crème kunne sagtens blive en cubansk nationaldessert, hvis ellers piskefløde og makroner var tilgængelige på Cuba.
2 dl Havana Club rom 7 år
250 g Makroner - let knuste
50 g grofthakket mørk chokolade
3 bananer
3 pærer
5 dl piskefløde
Rommen hældes over makronerne. Lad dem stå mindst en time, indtil makronerne er opløste.
Fløden piskes til skum, og de opløste makroner vendes i flødeskummet.
Bananer og pærer skæres i mundrette stykker, og sammen med chokoladen blandes de i makroncremen.
Et drys revet chokolade pynter på toppen.
Danger: En lille portion Cubacrème og man bliver salig; men pas nu på, for en stor portion kan skabe betydelig beruselse og uagtsom promillekørsel!!!En mildere version af Granma's Cuba crème kan laves med rom & cola og kaldes derfor Crème Cuba Libre Makronerne kan evt. moses, hvis ikke de er helt opløste.