Logo

Grapefrugt Alaska

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grapefrugt Alaska

 

Grillet grapefrugt dækket med let, luftig marengs er den ideelle dessert efter en krydret hovedret. Sød citrus. • Hver portion indeholder den anbefalede dagsdosis af C-vitamin • Indeholder intet fedt.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Grapefrugt Alaska

2 store grapefrugter, gerne røde

½ dl tør sherry

8 tsk farin

½ tsk kanel

2 æggehvider

½ d/sukker

frisk mynte til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Forbered grapefrugterne, se under Tips & råd.

 

2 Tænd for ovnens grill.

Dryp 3 tsk sherry på hver grapefrugt og dernæst 2 tsk farin på hver frugt.

Pudr med kanel.

Læg grapefrugterne i et ovnfast fad.

Grill 8 cm fra varmen til sukkeret er blevet til karamel, ca. 3 min.

Afkøl dem.

 

3 Sæt ovnen på 150 °C.

Pisk æggehviderne med mixeren til fast skum.

Pisk halvdelen af sukkeret i. Vend så resten af sukkeret i.

 

4 Fordel marengsmassen på grapefrugterne.

Glat massen med bagsiden af en ske og top den lidt op eller sprøjt massen på med en sprøjtepose.

 

5 Bag i ovnen til marengsen er gylden, 15-20 min.

Garner med mynte og server straks.

 

Tips & råd


Grapefrugt Alaska 

Anvend en lille, gerne takket kniv og skær rundt langs grapefrugtens kant mellem frugtkødet og skallen.


Grapefrugt Alaska 

Skær frugtkødet løs på begge sider af den gennemsigtige hinde.

Skær den hvide stilk i midten ud og tag forsigtigt de gennemsigtige hinder fra.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 100 = kJ 420

Kulhydrat 23 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.545 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her