Grillet grapefrugt dækket med let, luftig marengs er den
ideelle dessert efter en krydret hovedret. Sød citrus. • Hver portion
indeholder den anbefalede dagsdosis af C-vitamin • Indeholder intet fedt.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner
# Råvarer til Grapefrugt Alaska
2 store grapefrugter, gerne røde
½ dl tør sherry
8 tsk farin
½ tsk kanel
2 æggehvider
½ d/sukker
frisk mynte til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Forbered grapefrugterne, se under Tips & råd.
2 Tænd for ovnens grill.
Dryp 3 tsk sherry på hver grapefrugt og dernæst 2 tsk farin
på hver frugt.
Pudr med kanel.
Læg grapefrugterne i et ovnfast fad.
Grill 8 cm fra varmen til sukkeret er blevet til karamel,
ca. 3 min.
Afkøl dem.
3 Sæt ovnen på 150 °C.
Pisk æggehviderne med mixeren til fast skum.
Pisk halvdelen af sukkeret i. Vend så resten af sukkeret i.
4 Fordel marengsmassen på grapefrugterne.
Glat massen med bagsiden af en ske og top den lidt op eller
sprøjt massen på med en sprøjtepose.
5 Bag i ovnen til marengsen er gylden, 15-20 min.
Garner med mynte og server straks.
Tips & råd
Anvend en lille, gerne takket kniv og skær rundt langs
grapefrugtens kant mellem frugtkødet og skallen.
Skær frugtkødet løs på begge sider af den gennemsigtige
hinde.
Skær den hvide stilk i midten ud og tag forsigtigt de
gennemsigtige hinder fra.
PR. PORTION: Energi: Kcal 100 = kJ 420
Kulhydrat 23 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 1 g