5 granatæbler
1 citron
1 ½ dl vand
85 g sukker
2 æggehvider
1 spsk flormelis
150 g vindruer
Kog vand og sukker til en lage ca. 15 minutter.
Tag lagen fra varmen og lad den blive kold.
Skær de 4 granatæbler midt igennem og pres saften af dem på en citronpresser.
Si kernerne fra.
Bland æblesaft og citronsaft i den kolde sukkerlage.
Hæld det i en form og sæt det i fryseren, rør jævnligt i ismassen efter 1 times forløb. Når massen har en grødet konsistens tages isen ud af fryseren.
Pisk æggehviderne stive og pisk flormelisen i.
Bland det i den grødede ismasse.
Lad sorbeten fryse yderligere 1 ½-2 timer.
Skær det sidste granatæble midt igennem og tag kernerne ud med en ske.
Fordel isen i høje glas og drys granatæbletern på.