Giv julen en tærte i airfryeren - med et stænk gin! Disse små
tærter har en blød og smuldrende dej, fyldt med alle de spændende frugter og
nødder.
2 timer forberedelse. 45
min kogetid. 18 tærter
# Ingredienser
1 æble, skrællet, udkernet, groft revet
165 g (¾ kop) brun farin
90 g (½ kop) sultanas lyse rosiner
45 g (¼ kop) ribs
45 g (¼ kop) blancherede mandler, ristede, finthakkede
2 spsk røde cocktailkirsebær, finthakket
1 tsk blandet krydderi
½ tsk stødt kanel
25 g smør, smeltet
60 ml (¼ kop)
gin, ja gin
Flormelis, til drys
Sød mørdej:
300 g (2 kopper) almindeligt hvedemel
55 g (¼ kop) flormelis
185 g smør, afkølet, hakket
1 æg, adskilt hvide og blomme
60 ml (¼ kop) mælk
* Tilberedning
Pres overskydende fugt ud af æblet. Overfør til en skål.
Tilsæt brun farin, sultanas, ribs, mandel, kirsebær, blandet
krydderi,
kanel, smør og gin. Rør godt sammen.
Stil til side i 1 time, så smagen kan udvikle sig.
Kom imens mel, sukker og smør i en foodprocessor og
forarbejd
indtil blandingen minder om fine brødkrummer.
Tilsæt æggeblomme (gem æggehviden) og mælk,
og kør indtil dejen lige er samlet.
Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og ælt til den
er glat.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, indtil den er 3 mm
tyk.
Brug en rund kageudstikker med en diameter på 8 cm til
at skære 18 skiver fra dejen.
Beklæd 18 linseforme, 2,5 cm dyb, 4 cm brede (bund) 7 cm
(øverst) med skiverne.
Rul resten af dejen mellem 2 stykker bagepapir, indtil de er
3 mm tykke.
Brug en rund kageudstikker med en diameter på 7 cm til at
skære 18 skiver fra dejen.
Kom frugtblandingen i en fin sigte over en skål og
rør rundt for at fjerne overskydende væske.
Fordel frugtblandingen i linseformene.
Pisk æggehviden til den er skummende.
Pensl dejskiverne med lidt æggehvide.
Top linseformene med dejskiverne med æggehviden nedad.
Tryk på kanterne for at forsegle kanterne.
Rul tilbageværende dej igen og brug en stjerneskærer til 18
stjerner.
Pensl toppe med lidt af den resterende æggehvide.
Sæt en stjerne på toppen af hver tærte. Pensl stjernerne med
æggehvide.
Indstil en 7-liters airfryer til 160 °C.
Læg forsigtigt 6 tærter i kurven.
Kog i 15 min, eller indtil dejen er gylden og sprød.
Gentag i to omgange mere med de resterende tærter.
Overfør til en rist for at køle helt af.
Drys tærterne med flormelis inden servering.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------