Logo

Gammeldags æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags æblekage

 

Gammeldags æblekage, som mormor serverede den, med hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen, er da noget af det bedste, man kan få

 

# Ingredienser til gammeldags æblekage

1 kg madæbler
1 god vaniljestang
½ dl æblejuice
80 g sukker

 

Endvidere:

8 små makroner
150 g rasp
60 g sukker
40 g smør
1 dl portvin

Gammeldags æblekage pynt:

2½ dl piskefløde pisket til skum
kanel

50 g ribsgelé

*

Gammeldags æblekage - sådan gør du

1. Skræl æblerne, del dem i kvarte, og fjern kernehusene.

Kog æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og -bælg ved svag varme under låg.

Tag gryden fra varmen; fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret i.

Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til afkøling.

 

2. Knus makronerne helt fint, og stil til side.

Bland sukker og rasp. Lad smørret blive gyldent på en pande, og rist raspblandingen, til den er sprød og gylden.

Brug en bred palet, og vend raspen flittigt, mens den bruner.

Tag den af panden, og bland de knuste makroner i.

Anret din æblekage ved at lægge æblemos og raspblanding lagvis i portionsglas eller en stor glasskål, dryp raspblandingen med lidt portvin.

Start og slut med rasp.

Top med flødeskum, og drys din gammeldags æblekage med kanel (kan udelades).
Pynt med røde geléklatter og server.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 614 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her