Gammeldags æblekage, som mormor serverede den, med
hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen, er da noget af det
bedste, man kan få
# Ingredienser til gammeldags æblekage
1 kg madæbler
1 god vaniljestang
½ dl æblejuice
80 g sukker
Endvidere:
8 små makroner
150 g rasp
60 g sukker
40 g smør
1 dl portvin
Gammeldags æblekage pynt:
2½ dl piskefløde pisket til skum
kanel
50 g ribsgelé
*
Gammeldags æblekage - sådan gør du
1. Skræl æblerne, del dem i kvarte, og fjern kernehusene.
Kog æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og -bælg
ved svag varme under låg.
Tag gryden fra varmen; fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret
i.
Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til
afkøling.
2. Knus makronerne helt fint, og stil til side.
Bland sukker og rasp. Lad smørret blive gyldent på en pande,
og rist raspblandingen, til den er sprød og gylden.
Brug en bred palet, og vend raspen flittigt, mens den
bruner.
Tag den af panden, og bland de knuste makroner i.
Anret din æblekage ved at lægge æblemos og raspblanding
lagvis i portionsglas eller en stor glasskål, dryp raspblandingen med lidt
portvin.
Start og slut med rasp.
Top med flødeskum, og drys din gammeldags æblekage med kanel
(kan udelades).
Pynt med røde geléklatter og server.