En sommerlig og frisk dessert med et delikat dække af sprød marengs - dette er den perfekte sommerdessert.
3 store ferskner
2 ½ dl (150 g) friske eller frosne, optøede blåbær
2 spsk appelsinjuice
2 æggehvider
½ dl sukker
Garnering
flormelis, blåbær og mynte
Sæt ovnen på 200ºC. Flå, halver og udkern fersknerne. Dup dem tørre og stil dem på en plade med bagepapir. Fordel blåbærrene i hullerne efter stenene og dryp med appelsinjuice.
Pisk æggehviderne til fast skum med en mixer. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen danner små toppe når piskeriset tages op af skålen.
Fordel marengsen over de halve ferskner. Brug gerne en sprøjtepose.
Bag fersknerne til marengsen er gylden, ca. 10 min. Anret dem på tallerkner og sigt lidt flormelis over. Garner med mynte og blåbær.