50 g mørk chokolade
2 dl fløde
3 blade husblas
Fyld:
2 dl piskefløde, pisket til skum
1 blad husblas
4 spsk sukker
10 smuttede, hakkede mandler
10 g hakket sukat
2 spsk skoldede rosiner
evt. 2 spsk sherry, rom eller lign.
Pynt:
1 dl piskefløde, pisket til skum
1 tsk Vanila
Den itubrækkede chokolade smeltes i kogende fløde. Den udblødte husblas smeltes deri. Chokoladen afkøles. Den hældes i en randform eller emaljeret skål, der rummer ¾ liter og drejes rundt deri, til formen er beklædt indvendig med chokolade. Det sker hurtigt, når formen holdes i isvand. 1 blad husblas udblødes og smeltes i 2-3 spsk kogende vand. Sukkeret røres i. Opløsningen hældes på en gang i flødeskummet og fordeles deri. Mandler, sukat og rosiner, samt evt. spiritus blandes sammen og blandes derpå i flødeskummet. Buddingen hældes i formen, der dunkes let mod bordet, så indholdet falder sammen. Afkøles, vendes ud og pyntes med flødeskum, smagt til med Vanila.