Logo

Frugttærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtedej:
175 g hvedemel (3 dl)
125 g smør
50 g flormelis (1 dl)
1 æggeblomme

Fyld:
75-100 g mørk chokolade
1 dåse abrikoser
1 dåse mandariner

Gele:
3 blade husblas
1 ½ dl frugtlage

Smuldr smør i melet til tærtebunden.

Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med æggeblommen.

Læg dejen koldt 1 time.

Rul dejen ud og beklæd en aflang tærteform, ca. 12x35 cm, med den.

Bag tærtebunden 12-15 min. ved 200ºC.

Lad bunden blive kold.

Udblød husblasen til geleen i koldt vand.

Varm frugtlagen til kogepunktet.

Knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme lage under omrøring. Lad geleen svale.

Smelt chokoladen stivne.

Læg frugten i et pænt mønster.

Øs geleen, når den er tykflydende, over frugten med en ske.

Stil tærten koldt.

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 1 time.
Bagetid: 12-15 min.
Ikke fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her