Logo

Frugter i hvidvinsgelé og cremesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugter i hvidvinsgelé og cremesauce

 

Desserten er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Køletid: ca. 2 timer. 4 personer

 

#

½ liter hvidvin (fx Sauvignon blanc eller Riesling)

2-3 spsk sukker (afhængig af vinens sødme)

5 blade husblas

 

Frugter:

150 g grønne og blå vindruer

2 appelsiner

 

Vaniljesauce:

2½ dl sødmælk

1 stang vanilje

50 g sukker

6 æggeblommer

2 tsk majsstivelse

*

 

HVIDVINSGELÉ: Kog vin og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst.

Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Tag den op af vandet og knug vandet ud.

Smelt husblassen i den varme vinlage, og lad den køle lidt af.

Hæld blandingen i 4 portionsforme, og sæt dem i køleskabet til geléen er let stivnet.

 

Skyl druerne, skær dem i halve, og udsten dem.

Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugtkødet i mindre stykker.

Fordel vindruer og appelsinstykker i den let stivnede gelé, og stil dem tilbage i køleskabet i et par timer.

 

VANILJESAUCE: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog dem sammen med den tomme stang, mælk og sukker i en gryde.

Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og lidt af den kogende mælk.

Hæld æggeblandingen i gryden med mælken, og varm det igennem under piskning, til saucen er tyknet.

Saucen må ikke koge, så vil den skille!

Si saucen over i en skål, der står i et koldt vandbad.

Server vingeléen med den kolde vaniljesauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her