til 10 personer:
½ portion vanilje-parfait (se opskrift: Grundopskrift på Vanille-parfait)
1 dl karamel- eller ahornsirup
marven af en stang vanilje
50 g knuste valnøddekerner
1 lagkagebund
½ dl mocca- eller nøddelikør
til dekoration: flødeskum, valnøddekerner, syltede grønne figner
Til denne dessert skal De anvende en souffleskål (ca. 15 cm i diameter), hvis kant er gjort 6-8 cm højere ved hjælp af stift karton og tape.
Fremstil den angivne portion vanilje-parfait. Men tilsæt de knuste valnøddekerner og sirup, inden flødeskummet vendes i. Hæld isen i en souffleskål, der er klargjort som angivet.
Skær halvdelen af lagkagebunden i små stykker (1 x 1 cm) og væd dem godt med mocca- eller nøddelikør. Kom et lag parfait i souffleskålen. Drys herover et lag af lagkageterningerne. Fyld endnu et lag parfait på og resten af terningerne. Slut af med et lag parfait. Stil isen i fryseren og lad den blive helt stiv. Når isen er frosset fjernes kartonen.
Is-souffleen kan dekoreres med halve valnøddekerner, som med passende mellemrum trykkes ind i siden hele vejen rundt. På overfladen sprøjtes små rosetter af flødeskum kanten rundt, og på midten anbringes hele syltede, grønne figner. Denne dessert kan også fremstilles i portionsskåle. Ledsages evt. af en kold frugtsauce eller frugtpure, fx. af abrikoser eller hindbær.