Fromager er kendt som kolde luftige desserter. Blandt de
mest populære er citronfromage og chokoladefromage. Vi har disse og mange andre
skønne fromageopskrifter samlet til dig.
#
50 g ingefær i sukkerlage på glas
4 blade husblas
0,75 dl sukkerlage fra ingefær
1½-2 spsk citronsaft
2 bægre æggehvide
korn fra 1 vaniljestang
3 dl piskefløde
Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
2 spsk sukkerlage fra de syltede ingefær
1 spsk rom
1 dl kaffefløde 9 %
Pynt: friske mynte- eller citronmelisseblade
*
Skær de syltede ingefær i små tern.
Kom husblas i koldt vand, og lad dem ligge 5 minutter.
Pres overskydende væde bort.
Varm ingefærlage tilsat citronsaft op til 40 °C, og hæld den
i en skål med den bløde husblas.
Rør, til husblassen er gået i opløsning, og kom den hakkede
ingefær i.
Pisk æggehviderne stive.
Skrab kornene fra vaniljestangen ud i fløden, og pisk den
til skum.
Vend æggehvider og flødeskum med ingefærblandingen.
Hæld fromagen i en skål, og lad den stå koldt, til den skal
spises (minimum 2 timer).
Hak chokoladen, og kom den i en varmefast skål over vandbad
sammen med sukkerlage fra ingefær, rom og kaffefløde.
Pisk, til chokoladen er smeltet, og saucen er jævn. fjern
den fra varmen, og lad det stå ved stuetemperatur, til den skal serveres.
Dryp lidt chokoladesauce over fromagen, og server resten
til.
Pynt med et lille friskt blad mynte eller citronmelisse.