Sommerbær efter behag
Nøddeflager:
250 g smør
250 g sukker
2 spsk glukose
120 g hvedemel
80 g mandelmel
80 g hasselnøddeflager
Parfait:
1 l piskefløde
125 g sukker
12 pasteuriserede æggeblommer
marven af 1 stang vanilje
Nøddeflager: Alle ingredienser røres godt sammen.
Sæt en springform uden bund på bageplade beklædt med bagepapir.
Kom dejen til en flage heri (cirka 120 g).
Bages gylden i ovn ved 175°C.
Bag i alt fire flager til lasagne.
Parfait: Fløden piskes let.
Sukker, æggeblommer og vanilje piskes hvidt og vendes i fløden.
En tredjedel tages fra, og sommerbær moses let heri.
Lasagnen lægges nu med en bund først i springform og et hvidt lag, en bund og et rødt lag o.s.v.
Husk kun fire bunde, det vil sige rød i midten.
Sættes i fryseren til dagen efter. Skæres i 16 stykker.