Logo

Fransk citrontærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk citrontærte

Dej:

175 g hvedemel

80 g sukker

75 g smør

30 g mandler

1 stk æg

1 stk æggeblomme

Fyld:

5 spsk citronsaft

2 spsk reven citronskal

150 g sukker

160 g smør

5 ml piskefløde 38%

3 æg

Pynt: 8 blade frisk citronmelisse

 

Dej: Hvedemel, sukker, smør og knuste mandler blandes godt sammen i en skål til en ”crumble”, så røres ægget og æggeblommen i og dejen stilles til side tildækket.


Fyld: Citronsaft og -skal samt sukker koges op i en pande.

Smør og fløde tilsættes, og det piskes til det koger igen.

Der slukkes for varmen og æggene tilsættes under konstant omrøring til konsistensen er tyk som kagecreme, ca. 10 min.
Smør en tærteform med smør.

Rul dejen ud til ca. 3 mm. tykkelse, læg den i formen og ret kanterne af.

Læg bagepapir oven på dejen og læg lidt vægt ovenpå for at holde dejen nede mens den bager.
Tærtebunden bages i den forvarmede ovn ca. 10 min. ved 220°C.

Derpå fjernes ris og bagepapir, og bunden bager færdig i ovnen endnu 5 min., hvorefter den stilles til afkøling.
Fyldet kommes i tærtebunden, og tærten stilles til afkøling i køleskabet minimum 2 timer før servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her