Dej:
175 g hvedemel
80 g sukker
75 g smør
30 g mandler
1 stk æg
1 stk æggeblomme
Fyld:
5 spsk citronsaft
2 spsk reven citronskal
150 g sukker
160 g smør
5 ml piskefløde 38%
3 æg
Pynt: 8 blade frisk citronmelisse
Dej: Hvedemel, sukker, smør og knuste mandler blandes godt sammen i en skål til en ”crumble”, så røres ægget og æggeblommen i og dejen stilles til side tildækket.
Fyld: Citronsaft og -skal samt sukker koges op i en pande.
Smør og fløde tilsættes, og det piskes til det koger igen.
Der slukkes for varmen og æggene tilsættes under konstant omrøring til konsistensen er tyk som kagecreme, ca. 10 min.
Smør en tærteform med smør.
Rul dejen ud til ca. 3 mm. tykkelse, læg den i formen og ret kanterne af.
Læg bagepapir oven på dejen og læg lidt vægt ovenpå for at holde dejen nede mens den bager.
Tærtebunden bages i den forvarmede ovn ca. 10 min. ved 220°C.
Derpå fjernes ris og bagepapir, og bunden bager færdig i ovnen endnu 5 min., hvorefter den stilles til afkøling.
Fyldet kommes i tærtebunden, og tærten stilles til afkøling i køleskabet minimum 2 timer før servering.