1 friskslagtet, ung høne - 1700-1800 g
(oliven)olie
200 g champignon
1 ds flåede tomater
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 tsk hele sorte peberkorn
2-3 dl tør hvidvin
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: Løse ris se Tillæg
*
Del hønen i 6-8 stykker og lad dem blive gyldne i den opvarmede olie.
Tilsæt champignon, afdryppede tomater, hakkede løg, finskåret hvidløg samt laurbærblad og timian.
Lad det snurre lidt og spæd med vinen.
Tilsæt salt og peber og lad retten snurre videre i ca. 40 minutter.
Tag kød og grønsager op i opvarmet fad dæk med alufolie - og kog skyen ind 5-10 minutter.
Hæld den over retten og server den med kogte løse ris.
Mandelrand med is
200 g mandler
200 g sukker
4 æggehvider
rasp til formen
1 spsk florsukker
1 spsk kakao
1 halv liter vaniljeis
*
Lad de usmuttede mandler gå gennem mandelkværnen og bland dem med sukkeret.
Vend de meget, meget stivpiskede æggehvider i og fyld straks dejen i en velsmurt randform, der er drysset med lidt rasp.
Bag den i 45-50 minutter ved 185°C.
Lad kagen stå lidt og vend den forsigtigt ud på serveringsfadet.
Afkøl kagen helt, inden en blanding af florsukker og kakao sigtes over.
Fyld ved serveringen randen med opskivet vaniljeis.